Ημερολογιακό Αρχείο
< May 2014 >
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
ΤοΚ: Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση σας.  
ΑΠ: Η " Μαγεμένη Βασιλοπούλα" είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία.
Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας  μια γυναίκα αφηγείται την ζωή της . Με σαρκασμό και αυτοσαρκασμό μπλέκει το φαντασιωσικό κόσμο της με τον πραγματικό . Ακροβατεί με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στο πριν και το τώρα , ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Η φιγούρα της " Μαγεμένης Βασιλοπούλας" είναι κάθε γυναίκα που έχει περιέλθει σε σύγχυση ,και προσπαθεί να βρει απαντήσεις σε ότι την βασανίζει.
 
ΤοΚ:Όλες αυτές οι μεταμορφώσεις επί σκήνης πόσο δύσκολο ερμηνευτικά αλλά και σκηνικά είναι για εσάς;
ΑΠ: Το ζητούμενο στο θέατρο είναι να μεταμορφώνεσαι από αυτό που είσαι σε κάτι που εν δυνάμει θα μπορούσες να είσαι. Έτσι πάντα με γνώμονα τον εαυτό σου προσπαθείς να ερμηνεύσεις αυτό το διαφορετικό που κάθε ηθοποιός έχει καθήκον του να βγάλει εις πέρας. Η δυσκολία είναι το ζητούμενο και εμπεριέχει όλη αυτή την ομορφιά και το ρίσκο. Από την στιγμή που εκτίθεσαι πρέπει να το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Για κάθε ηθοποιό έχει ενδιαφέρον αυτή η μεταμόρφωση, αυτό το τσαλάκωμα πάνω στη σκηνή.
 
ΤοΚ:Συχνά το κοινό αναρωτιέται πώς προέκυψε ο ήρωας που βλέπει.Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που δουλεύεται τον εκάστοτε ρόλος σας
ΑΠ:Ο ήρωας του έργου βγαίνει μέσα από το κείμενο , το έργο που πρέπει να υπηρετήσεις αλλά και από την σκηνοθετική "ματιά" του εκάστοτε σκηνοθέτη.
Προσωπικά δουλεύω τον ρόλο μου πάντα μέσω του εαυτού μου. Ο εαυτός μου είναι το εργαλείο το οποίο έχω να χρησιμοποιήσω και μέσω αυτού να μπορέσω να πλησιάσω την εκάστοτε" φιγούρα-ρόλο".
 
ΤοΚ:Έχετε αγωνία για το πώς θα δεχθεί το αθηναϊκό κοινό το έργο; Ποιό είναι αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης που θα παρακινούσε κάποιον να έρθει να τη δει; 
ΑΠ: Πάντοτε έχω αγωνία  για την έκβαση και την αποδοχή  οποιουδήποτε έργου συμμετέχω είτε ως ηθοποιός είτε ως δημιουργός. Η αγωνία στην συγκεκριμένη περίπτωση και στην συγκεκριμένη παράσταση είναι μεγαλύτερη από την στιγμή που είμαι μόνη μου πάνω στην σκηνή και πρέπει να κρατήσω  και να κερδίσω για 70 λεπτά την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγεις κερδισμένος , κερδίζοντας το κοινό. Είναι μια μάχη που πρέπει να δίνεις κάθε μέρα για ορισμένη χρονική περίοδο. Αυτό είναι και το ενδιαφέρον και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης. Η μεταδοτικότητα των συναισθημάτων της ηρωίδας χωρίς κανένα άλλο τεχνικό βοήθημα αλλά μέσω του λόγου και της παρουσίας της πάνω στη σκηνή.
 
ΤοΚ:Μιλήστε μας για τα πρώτα σας θεατρικά σκιρτήματα. Πως αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;
ΑΠ: Από πολύ μικρή είχα αποφασίσει το τι ήθελα να κάνω, οπότε ήταν μια πολύ συνειδητή απόφαση που πήρα φτάνοντας στην ηλικία που μπορούσα να σπουδάσω για αυτό. Μεγάλωσα  σε μια πολυμελή οικογένεια με πολλά αδέλφια και το αγαπημένο μας παιγνίδι ήταν το θέατρο. Στήναμε αυτοσχέδια σκηνή και κάθε φορά παίζαμε και διαφορετικούς ρόλους επηρεασμένοι από τον κινηματογράφο ,που ήταν και η αγαπημένη μας διασκέδαση εκτός από την μουσική που ήταν καθημερινή μας ασχολία και απόλαυση. Έτσι το θέατρο μου ήταν οικείο και απαραίτητο. Αυτό όμως που με καθόρισε και με διαμόρφωσε στην ενασχόλησή μου με το αντικείμενο της θεατρικής σχέσης ήταν η γνωριμία και συνεργασία μου με σπουδαίους δημιουργούς Μ> Χατζιδάκις , Μ. Βολανάκης, Μ. Κακογιάννης οι οποίοι με επέλεξαν και μου έδωσε ο καθένας τους απλόχερα  την γνώση τους και με προέτρεψαν να ακολουθήσω την τέχνη αυτή.
 
ΤοΚ:Από την εμπειρία σας ως ηθοποιός θα παροτρύνατε την νέα γενιά να ασχοληθεί με την υποκριτική;
 ΑΠ:Μα φυσικά, διότι οι σπουδές της υποκριτικής τέχνης  είναι χρήσιμες ακόμα και αν δεν ασχοληθείς με το θέατρο. Θα παρότρυνα οποιοδήποτε νέο η νέα θέλει να υπηρετήσει το θέατρο και την τέχνη  αυτή και όχι να την χρησιμοποιήσει μόνο για ναρκισσιστικούς λόγους.
 
ΤοΚ:Ποιά είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
Απ: Αμέσως μετά το τέλος των παραστάσεων της ¨Μαγεμένης Βασιλοπούλας¨θα συμμετέχω ως ηθοποιός στο έγο του Θ,Πελεγρίνη σε σκηνοθεσία Γ. Μανιώτη στο ίδρυμα μ> Κακογιάννης με παραστάσεις από τις 29 Απριλίου μέχρι τέλος Μαΐου. Μετά έχω να οργανώσω και να σκηνοθετήσω μια δική μου δουλειά σε έργο που έχω γράψει και θα σκηνοθετήσω κατά την επόμενη θεατρική σεζόν.
 
ΤοΚ:Με ποιες λέξεις θα χαρακτηρίζατε το συναίσθημα που βγάζει το θέατρο;
ΑΠ: Το θέατρο για μένα βγάζει το συναίσθημα της ευφορίας ! Είναι ένα συναίσθημα που ξορκίζει οτιδήποτε άλλο μπαινοβγαίνει μέσα στην ζωή μου και με κάνει να νιώθω δυνατή και χρήσιμη μέσα στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.
 
Η «Μαγεμένη Βασιλοπούλα» δεν είναι παραμύθι για παιδιά. Είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος με ηρωίδα μία γυναίκα, η οποία μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας διηγείται τη ζωή της χρησιμοποιώντας γλαφυρή αφήγηση και το μαύρο χιούμορ. 
Με αναφορές στη Μάρλεν Ντήτριχ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τις γυναίκες της Μικρασίας με τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες τους καταφέρνει να συνδέσει τις μνήμες του χθες με το σήμερα. 
Η Αθηνά Παππά στο ρόλο της Μαγεμένης βασιλοπούλας κυριαρχεί με την πληθωρική παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή της, συνδυάζοντας ετερόκλητους κόσμους. Αλλάζει όψεις και ρούχα επί σκηνής. 
Μεταμορφώνεται σε χορεύτρια καμπαρέ, χορεύει αισθησιακά, προκαλεί, επικοινωνεί με το κοινό και σου ζητάει… τσιγάρο. 
Βιώνει τη μανιοκατάθλιψη της ηρωίδας που κατορθώνει ν’ αυτοσαρκάζεται, να σαρκάζει, να σχολιάζει, να γελά και να ονειρεύεται… καθισμένη σε μία αναπηρική καρέκλα.
 
Παραστάσεις: 2,3, 4 Μαρτίου και 9,10,11 Μαρτίου 
Ώρα έναρξης: 21.30 , Διάρκεια :70’ 
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
 
Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια : Κωνσταντίνος Ρόδης & Ιωάννης Κυφωνίδης 
Φωτογραφίες-Φωτισμοί: Βαγγέλης Ρασσιάς 
Ενδυματολογία: Αθηνά Παππά 
Σκηνικό Περιβάλλον: Βασιλική Σύρμα 
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου 
Voice Over: Αθηνά Νάννου, Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη 
Μακιγιάζ : Μυρσίνη Παπαδάκη 
Hair Styling: Ντίνα Τριάντου 
Παραγωγή: Dominus Productions 
Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου
 
 
 
Γενική Είσοδος: 12€
 
8€ Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 ετών
 
ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.