Ημερολογιακό Αρχείο
< March 2018 >
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Η «Άνεμος Εκδοτική» είναι μια καινούργια προσπάθεια μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που καταπιάνονται χρόνια τώρα με τη συγγραφή, τη σχεδίαση, την επιμέλεια, την παρουσίαση και την πώληση βιβλίων.

Σε μια δύσκολη για τους περισσότερους από μας χρονιά, η «Άνεμος Εκδοτική» έρχεται με τη δική της δυναμική και μια σειρά μικρών και προσεκτικών, αλλά ταυτόχρονα πολύ φιλόδοξων βημάτων, να παλέψει με τον τρόπο της για όσα λείπουν από το χώρο του βιβλίου.
• μυθιστορήματα, διηγήματα και ποιητικές ή άλλες ειδικές εκδόσεις, που αξίζουν τον κόπο και το κόστος της παραγωγής τους κι έχουν λόγο, αφενός να υπάρχουν στο χώρο του βιβλίου, αφετέρου αξίζουν τη δική σας προσοχή.
• αυστηρά επιλεγμένα κείμενα με στόχο ν' αντέχουν πολυεπίπεδα στην κριτική και να επιζητούν την θερμή ανταπόκριση του αναγνωστικού τους κοινού.
• αυξημένη αισθητική στη σχεδίαση, την επιμέλεια και την παρουσίαση των εκδόσεων αυτών. • ευέλικτους, ελκυστικούς κι ενδιαφέροντες τρόπους πώλησης των συγκεκριμένων βιβλίων, έτσι ώστε οι τιμές τους, να 'ναι κατά το μέτρο του δυνατού λογικές.
• τακτική, άμεση, κι έντιμη επαφή και σχέση με το αναγνωστικό κοινό μέσα από εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης των βιβλίων της ομάδας.
• δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας με χρήση του διαδικτύου.
• διαχείριση των εκδοτικών μας δραστηριοτήτων σ' επίπεδο ενημέρωσης κι αναμετάδοσης της πληροφορίας με τρόπους, που κάνουν την καθημερινή μας σχέση με τα βιβλία πιο ενδιαφέρουσα και πιο διαυγή.
• μια νέα ιστοσελίδα θα 'χει τη χαρά να σας ξεναγεί στα πρώτα μας βήματα και να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους εύκολης απόκτησης των βιβλίων σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς επιβάρυνση, ταλαιπωρία ή πολυήμερη αναμονή.

 

Το Θέατρο της Ημέρας, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη διεύθυνση σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτό και τη δημιουργική ψυχαγωγία του (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, γονείς, κ.α.).
Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Για τα παιδιά: παιδική σκηνή όπου τα παιδιά – θεατές συμμετέχουν ενεργά, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά κι εφήβους («Το εργαστήρι της Παρασκευής») με ομάδες ανά ηλικία, σχεδιασμός και υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για σχολεία και άλλους φορείς.
Για τους ενήλικες: Το πρώτο και μοναδικό τριετούς φοιτήσεως Εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, ετήσια και ταχύρρυθμα σεμινάρια για το θεατρικό παιχνίδι και άλλα σχετικά θέματα, διδακτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κέντρο έρευνας και μελέτης παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, επιστημονικά συνέδρια και διημερίδες.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας του Θεάτρου της Ημέρας.

 

Το “AN ART” είναι χώρος τέχνης και πολιτισμού στην ιστορική περιοχή της Πλάκας. Η Πλάκα είναι η πιο παλιά συνοικία της Αθήνας με πολλών αιώνων ιστορία. Αρχίζει από τα αρχαία χρόνια, περνάει στην εποχή του Βυζαντίου και τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, φτάνει στα όμορφα και ρομαντικά χρόνια της λεγόμενης “Belle Époque”, για να καταλήξει στο σήμερα. Η περιοχή αυτή της Παλιάς Αθήνας, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, διατηρεί ακόμη τη γοητεία του Χτες. Ίσως γι' αυτό μας μαγνητίζει και τώρα, όπως και τους ξένους επισκέπτες που καθημερινά την επισκέπτονται και ανεβαίνουν "Στης Πλάκας τις ανηφοριές...".
Το “AN ART” λειτουργεί σε ένα μοναδικό αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο που υπήρξε τόπος συνάντησης μεγάλων προσωπικοτήτων του Ελληνικού Πνεύματος και Τέχνης όπως ο ζωγράφος Ανδρέας Κρυστάλλης, ο ηθοποιός Αιμίλιος Βεάκης, η σοπράνο Αλεξάντρα Τριάντη, ο ποιητής Κώστας Βάρναλης κ.α. Εκτός από τα σπάνια αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία όπως αυτά διασώθηκαν με μεγάλες δυσκολίες από το τέλος του 19ου αιώνα, στόχος μας είναι να διασώσουμε και να αναζωπυρώσουμε έστω μια σπίθα από την φλόγα του πνεύματος τέτοιων προσωπικοτήτων. Καμία από τις σημερινές δραστηριότητες δεν θα ήταν εφικτές, αν ο χώρος δεν είχε διασωθεί και αναπαλαιωθεί με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις τεράστιες προσπάθειες πολλών ετών εκ μέρους της παλαιάς πλακιώτικης οικογένειας κ. Χρήστου Ανούση.


Το “AN ART” στον μοναδικό χώρο του, φιλοξενεί δραστηριότητες που ελπίζουμε να αποτελέσουν το αρχικό έναυσμα ώστε ο χώρος μας να γίνει ένα «στέκι» για ανθρώπους που καταπιάνονται με τον πολιτισμό και τις τέχνες, να έρθουν σε επαφή καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων και ηλικιών μεταξύ τους και μέσα από αυτή τη «ζύμωση» να προωθηθεί η πραγματική καλλιτεχνική δημιουργία και να δοθούν ευκαιρίες για έκφραση εκεί που χρειάζονται. Ιδιαίτερη σημασία έχει το να δοθούν ευκαιρίες σε νέους (πρώτα απ’ όλα στο πνεύμα) καλλιτέχνες (εικαστικούς, ζωγράφους, μουσικούς, τραγουδιστές, ποιητές, λογοτέχνες, ηθοποιούς κ.τ.λ.) αλλά και η προώθηση προϊόντων του πνεύματος με την υποστήριξη του “AN ART”. Μερικές λοιπόν από τις δραστηριότητες μας είναι:
- Λειτουργία αναγνωστικής δωρεάν βιβλιοθήκης.
- Διοργάνωση καλλιτεχνικών εκθέσεων.
- Salon de musique.
- Διοργάνωση εκδηλώσεων (παιδικών και μη παραστάσεων, παρουσιάσεων βιβλίων, ποιητικών και λογοτεχνικών αναγνώσεων, συνεντεύξεων τύπου, συναντήσεων καλλιτεχνών, μικρών συνεδρίων).
- Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων.
- Διοργάνωση δρώμενων προς ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών.
- Προώθηση νέων καλλιτεχνών (production) με την παραγωγή και διάθεση των έργων της διανοίας τους, φυσικά ή μέσω διαδικτύου.

Υποδομές:
- A/C (ψύξη - θέρμανση).
- Χώρο αναμονής καλλιτεχνών.
- Χώρο εκδηλώσεων με επαγγελματικό εστιακό ή άλλο φωτισμό.
- Hi end πιάνο με ουρά.
- Σύστημα HD βιντεοσκόπησης και ηχογράφησης.
- Ηχεία μουσικής «χαλί» σε όλον τον χώρο.
- Βιβλιοθήκη 500 τίτλων.
- Χώρο εκθέσεων με ειδικά άσπρα πάνελ (περίπου 44 τ.μ. επιφάνειες) και επαγγελματικό εστιακό ή άλλο φωτισμό.
- Χώρο εκθέσεων για μικρότερα αντικείμενα με ειδικές βιτρίνες.
- Logistics και in house μηχανοργάνωση.
- Υπηρεσίες καλλιτεχνικών εκδηλώσεων