Ημερολογιακό Αρχείο
< September 2017 >
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Η χειμερινή καλλιτεχνική περίοδος 2017-18 ξεκινά επισήμως για την Κ.Ο.Α. με την συναυλία της 6ης Οκτωβρίου που εισάγει κι ένα νέο θεματικό κύκλο, με τίτλο «Ο άνθρωπος και η φύση». Περιλαμβάνει την ορχηστρική εισαγωγή «Ήλιος» του Καρλ Νήλσεν και το μεγαλειώδες «Τραγούδι της Γης» του Γκούσταβ Μάλερ, υπό τη μπαγκέτα του Διευθυντή της Ορχήστρας, Στέφανου Τσιαλή και με σολίστ την κοντράλτο Γκουάνγκ Γιανγκ και τον τενόρο Μάριο Τζεφίρι. Αυτή θα είναι η σημαντική έναρξη μίας, ούτως ή άλλως, πολύ ιδιαίτερης καλλιτεχνικής περιόδου που συμπίπτει με την 75η επέτειο από την επίσημη δημιουργία της Κ.Ο.Α.: Ήταν στις αρχές του 1943 που η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών όπως ονομαζόταν μέχρι τότε, έγινε, χάρη στις προσπάθειες του τότε Διευθυντή της και Διευθυντή του Ωδείου ΑθηνώνΦιλοκτήτη Οικονομίδη, κρατικός οργανισμός υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Η Κ.Ο.Α. για τα 75 της χρόνια…

Γι’ αυτή λοιπόν την επετειακή σεζόν, η Κ.Ο.Α. και ο Διευθυντής της Στέφανος Τσιαλής, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα από την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για μια επιπλέον τριετία, έχουν προγραμματίσει πολλά, ωραία και δημιουργικά. Προέχει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες αποτελούν ουσιαστικά μία «σύνοψη» της βεντάλιας δραστηριοτήτων της Ορχήστρας: κάθε ημέρα θα είναι αφιερωμένη και σε μία από τις διαφορετικές δράσεις μας, με κορύφωση τη μεγάλη συμφωνική συναυλία της 4ης Μαΐου, στο πρόγραμμα της οποία εντάχθηκε η παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του καινούριου έργου που συνέθεσε ο Γιώργος Κουρουπός κατά παραγγελία της Ορχήστρας, καθώς και το Πέμπτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν, με σολίστ τον διεθνώς κορυφαίο Ανατόλ Ουγκόρσκι.

Τα μεγάλα ονόματα, οι νέοι και οι «δικοί μας»…

"Εξίσου «χρυσό», μουσικά και δημιουργικά, ελπίζουμε ότι θα είναι και το μέλλον της Κ.Ο.Α." Στο άμεσο, αυτό που αφορά στην καλλιτεχνική περίοδο 2017-18, αναφέρθηκε διεξοδικά ο Διευθυντής της Κ.Ο.Α. Στέφανος Τσιαλής στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους Τύπου την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Εσπερίδες» του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, σταθερού Χορηγού Φιλοξενίας της Ορχήστρας. 

Ο κύριος Τσιαλής έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τη φετινή σεζόν η Κ.Ο.Α., αξιοποιώντας ακόμα περισσότερο τις κατακτήσεις των προηγουμένων ετών, τόσο ως προς τη μουσική της αποστολή όσο και ως προς το κοινωνικό κι εκπαιδευτικό της έργο, θα έχει τη χαρά να συνεργαστεί με διάσημα ονόματα του διεθνούς συμφωνικού στερεώματος. Ενδεικτικά: Η θρυλική πιανίστα Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια θα συμπράξει με την Ορχήστρα το Νοέμβριο, ενώ το Μάρτιο ο μεγάλος Βλαντιμίρ Ασκενάζυ θα επιστρέψει στο πόντιουμ της Κ.Ο.Α. για να διευθύνει μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του, πρόσφατα αποβιώσαντα, λαμπρού Έλληνα μουσικού και παιδαγωγού  Χαράλαμπου Φαραντάτου, με σολίστ τον μαθητή του και κορυφαίο κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη. Η θεσμοθέτηση μιας ευρύτατης και μακρόπνοης συνεργασίας και η επιστροφή του Λεωνίδα Καβάκου στο πόντιουμ της Κ.Ο.Α.-και μάλιστα για 4 συνολικά συναυλίες- αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλη την Ορχήστρα και αδιαμφισβήτητα ένα καλλιτεχνικό γεγονός. Η βιολονίστα Τατιάνα Μαζουρένκο, ο τσελίστας Αντόνιο Μενέσες, η φλαουτίστα Μαγκαλί Μοσνιέ είναι μερικοί ακόμα από τους διεθνούς κύρους μουσικούς που υποδέχεται φέτος η Ορχήστρα. Με εξίσου μεγάλη χαρά θα συνεργαστούμε με ταλαντούχους, ανερχόμενους Έλληνες μουσικούς, όπως ο αρχιμουσικός Γιώργος Μπαλατσινός και ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης. Και επίσης κατά την πάγια πολιτική των τελευταίων χρόνων αναδεικνύουμε το σολιστικό ταλέντο δικών μας μουσικών όπως είναι ο εξάρχων της Ορχήστρας  Δημήτρης Σέμσης, ο κορυφαίος κορνίστας Κώστας Σίσκος και ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης.

 

Θεματικοί κύκλοι και «περίπατοι» στα μεγάλα Μουσεία

Ως προς τη διάρθρωση και τη ροή των τακτικών, συμφωνικών συναυλιών, οι θεματικοί κύκλοι περιορίζονται σε τρείς: τον νέο κύκλο «Ο άνθρωπος και η φύση» και τους δύο προϋπάρχοντες «Κύκλο Μάλερ» (που συνεχίζει να ανταποκρίνεται στο φιλόδοξο όραμα της Ορχήστρας να παρουσιάσει στο κοινό το σύνολο του συμφωνικού έργου του Μάλερ) και «Συναυλίες για νέους από 8 ως… 108 ετών» (που περιλαμβάνει και φέτος, τον Ιανουάριο, μια συναυλία κατάλληλη για φιλόμουσους-σινεφίλ, με την προβολή του εμβληματικού «Νοσφεράτου» του Φρήντριχ Μουρνάου και την ταυτόχρονη ερμηνεία της πρωτότυπης μουσικής του Τζέιμς Μπέρναρντ). Επίσης, συνεχίζεται και φέτος –πιο διευρυμένος από ποτέ- ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» που ξεκινά τον Οκτώβριο με τη συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων «Αέναον» στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έπονται συναυλίες μουσικών συνόλων της Κ.Ο.Α. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Βυζαντινό Μουσείο, στους μουσειακούς χώρους της «ομπρέλας» του Μουσείου Μπενάκη, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο και αλλού.

Διεθνείς επέτειοι

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σεζόν είναι η συμμετοχή της Κ.Ο.Α. σε σπουδαία αφιερώματα και επετείους στο πλαίσιο των «ανοιχτών συνόρων» και του κοσμοπολιτισμού που οφείλει να έχει η τέχνη γενικώς αλλά και η πρώτη ορχήστρα της χώρας ειδικώς. Έτσι συμμετέχει α) στις εκδηλώσεις που σηματοδοτούν το, υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α., «Έτος Ελλάδας-Κίνας» με δύο συναυλίες (την εναρκτήρια και αυτήν της 13ης Οκτωβρίου) και β) σε τέσσερις σημαντικές επετείους, αφιερώνοντάς τους ισάριθμες συναυλίες, ήτοι στα 500 χρόνια από τη Μεταρρύθμιση του Λούθηρου, τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ισραηλινού Κράτους, τα 100 χρόνια από το θάνατο του Κλωντ Ντεμπυσύ και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λέοναρντ Μπερνστάιν.  

Σημαντικές συνεργασίες

Στο πεδίο των συνεργασιών, η πρώτη αναφορά δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο «συγγενής» φορέας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για άλλη μια χρονιά, από κοινού σχεδιάστηκαν ενδιαφέρουσες συναυλίες. Παράλληλα προγραμματίστηκαν συνεργασίες με φορείς όπως είναι Περιφέρειες και Δήμοι σε όλη την επικράτεια. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι, ένας από τους βασικούς πυλώνες του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου της Ορήατρας, το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» με δράσεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία, ειδικά σχολεία, σωφρονιστικά ιδρύματα, μονάδες απεξάρτησης κλπ. συνεχίζεται φέτος για 5η χρονιά με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου

Παράλληλα, συμπράττει με φίλους οργανισμούς που τους ενώνει η πρόθεση προσφοράς και η καλλιτεχνική αποστολή, όπως είναι το «Ελληνικό Σχέδιο» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, το οποίο προγραμματίστηκε και φέτος για την παρουσίαση του καινούριου έργου του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη. Αντιστοίχως, με το Ίδρυμα Fluxum – FluxLaboratory σχεδιάζουμε φέτος το Φεβρουάριο μία εκδήλωση πραγματική «αποθέωση» του χορού, που συνδυάζει την ακρόαση μερικών από τις γοητευτικότερες σελίδες της μουσικής μπαλέτου, με τη σκηνική «αναβίωση» του CréationduMonde του DariusMilhaud, με τη συμμετοχή χορευτών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της παραγωγής αυτής θα «τροφοδοτήσουν» το Ροζ Κουτί, τον ανοιχτό κουμπαρά της Ορχήστρας και του Ιδρύματος Fluxum που προσφέρει μουσικές «συναντήσεις» με τους πρόσφυγες. 

Σταθερές παραμένουν και οι συνεργασίες με ξένες πρεσβείες και μορφωτικά ιδρύματα που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί της Ορχήστρας τα τελευταία δύσκολα χρόνια όπως η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, η Πρεσβεία του Ισραήλ, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, η Πρεσβεία της Ισπανίας, η Γερμανική Πρεσβεία, ενώ φέτος προστίθενται και οι Πρεσβείες του Καναδά και της Μάλτας

Μεταξύ των πολύτιμων συνεργατών της Ορχήστρας ένα ιδιαίτερο «λήμμα» αφορά στη σταθερή στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη και τρέχουσα έκφανσή της, την αρωγή για την δημιουργία του πιο μεγαλεπήβολου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ορχήστρας, την Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Παράλληλα, η Κ.Ο.Α., φέτος για πρώτη φορά, είχε τη χαρά να πραγματοποιήσει δύο εξαιρετικά επιτυχημένες open-air συναυλίες στον πανέμορφο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ίσως η πάγια επιθυμία του κυρίου Τσιαλή για την πραγματοποίηση κάθε χρόνο μίας τουλάχιστον, μεγάλης κλίμακας, υπαίθριας εκδήλωσης, απευθυνόμενη στο ευρύ κοινό να βρήκε στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ τον ιδανικό της χώρο.  

Η Ακαδημία Νέων Μουσικών 

Απρόσκοπτα συνεχίζεται το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Κ.Ο.Α., πεδίο στο οποίο η Ορχήστρα έχει διοχετεύσει τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος των δημιουργικών της δυνάμεων. Από πέρυσι δε, κομβικής σημασίας για όλο αυτό το πρόγραμμα είναι η Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α. που λειτουργεί με την πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η δράση της Ακαδημίας συνεχίζεται βάσει προγράμματος: Μετά τους πρώτους 18 υποτρόφους της Ακαδημίας στις τάξεις των εγχόρδων και κρουστών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη χρονιά μαθημάτων και συνεχίζουν προς το δεύτερο έτος των σπουδών τους, η Κ.Ο.Α. προσφέρει τη δυνατότητα ένταξης στην Ακαδημία σε ακόμη 18 νέους μουσικούς πνευστών οργάνων. Στα τέλη Μαΐου οι ταλαντούχοι σπουδαστές θα «συστρατευτούν» στο πλευρό των επαγγελματιών συναδέλφων τους για να αναμετρηθούν σε μία συναυλία με την επική Συμφωνία των Άλπεων του Ρίχαρντ Στράους.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού (21/5) ο Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος και το μουσικό του σύνολο Ιέραξ παρουσιάζουν τη Μητέρα των Μουσών, μια συναυλία εξαιρετικά αφιερωμένη στη Μνημοσύνη.
Την μητέρα των 9 Μουσών (όπως δηλώνει άλλωστε και ο τίτλος), την Τιτανίδα κόρη του Ουρανού και της Γης, η οποία υπήρξε η προσωποποίηση της μνήμης, δηλαδή του θεμέλιου λίθου του πολιτισμού.Τι θα ακούσει όποιος επισκεφτεί στις 23/5 στις 20.45 το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum στο Θησείο;
Μεταξύ άλλων, έργα του Σωτήρη- Νικόλα Κάσσου, όπως Αμάλθεια, Βροχή, Δέησις, Κρύπτη (πρώτη επίσημη, για άρπα με δοξάρι), έργα των Handel (δεξιοτεχνικό για Πιάνο), Telemann (δεξιοτεχνικό για βιολί) κ.ά.

Ο συνθέτης εξηγεί γιατί επέλεξε να αφιερώσει αυτή τη συναυλία στη Μνημοσύνη: «Ο μουσικός είναι άμεσος συγγενής της Μνημοσύνης. Η Τέχνη οφείλει την λειτουργικότητά της στην μνήμη. Τα κοινά σημεία μας, ο ήχος, μια μελωδία, ένα ηχόχρωμα ή ένας στίχος, με τα οποία επικοινωνούμε, μεταφέρουμε τα συναισθήματά μας, ονειρευόμαστε και προβληματιζόμαστε, αποτελούν τα δομικά στοιχεία μας. Όλα όμως στηρίζονται στην δυνατότητα της μνήμης, συλλογικής και ατομικής, όπου τα βιώματα διατηρούν ζωντανή την φλόγα τους και μας επιτρέπουν να την μοιραζόμαστε».Ταυτότητα:
Η Μητέρα των Μουσών

Πότε: 23 Μαΐου, στις 20:45
Πού: Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο, τηλ.: 210 3211987,
Είσοδος: € 10, € 5 (φοιτητικό)Σύνολο Ιέραξ:

Υψίφωνος: Εβίτα Χιώτη
Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Βιολί 1ο: Χρήστος Δαλιάνης
Βιολί 2ο: Ίωνας Κουρμπανάς
Τσέλο: Ευγένιος Μπένσης

Φιλική Συμμετοχή: Πιάνο : Άννα Χατζηδιάκου

 

 

Η αγάπη του κοινού ήταν τόσο μεγάλη που ο συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολό του Ιέραξ αποφάσισαν να επαναλάβουν το κονσέρτο «Ο Μύθος της Αμάλθειας».

Αν δεν το είχατε παρακολουθήσει τον περασμένο μήνα ή αν το απολαύσατε τόσο, ώστε νιώσατε πως μια φορά δεν ήταν αρκετή, τότε σπεύσατε στο φιλόξενο GiocondArt café στα Άνω Ιλίσια, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 20.30.

Ο ευρηματικός συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος θα βρίσκεται εκεί για να σας διηγηθεί, μέσα από μια ενδιαφέρουσα μίξη αφήγησης και μουσικής, το «Μύθο της Αμάλθειας». Μια ιστορία με έντονο συμβολισμό και πινελιές ρομαντισμού που θα σας ταξιδέψει.

Μαζί του θα είναι το σύνολο Ιέραξ και η υψίφωνος Εβίτα Χιώτη. Στο ρόλο του αφηγητή,

ο ίδιος ο συνθέτης.


Πότε: 21 Μαΐου, στις 20:30
Πού: GiocondArt café, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άνω Ιλίσια, τηλ.: 215 5014291
Είσοδος: € 3
Σύνολο Ιέραξ:
Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
Τσέλο: Ευγένιος Μπένσης
Σύνθεση, αφήγηση: Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος
Ερμηνεία: Εβίτα Χιώτη

 

Η υπόθεση

Ο Μύθος της Αμάλθειας είναι μια συμβολική εξιστόρηση των δυνάμεων που μας κυβερνούν. Ο Έρως, το Χάος και ο Χρόνος… Οι ήρωες μέσα από τους οποίους υφαίνεται το δράμα της δημιουργίας και της καταστροφής…
Πρωταγωνίστρια, η Αμάλθεια, ένα πλάσμα που ανήκει σε κάποιο άλλο σύμπαν.
Ο ήρωάς μας πρέπει να υποστεί μια κατάρα, αυτή της αιώνιας ζωής. Όμως, θα βιώσει το γήρας της Αμάλθειας, ως ποινή της ύβρεως για την απελευθέρωση της τελευταίας από τα δεσμά της. Με την Αμάλθεια θα είναι ερωτευμένος αιωνίως. Η ισορροπία, όμως, δεν θα έρθει ποτέ...Μια παράσταση που μοιάζει με τα βιβλία μυθολογίας που διαβάζαμε μικροί αλλά και με αρχαία τραγωδία.Αυτή την εμπνευσμένη ιστορία, λοιπόν, με τον έντονο συμβολισμό «ντύνει» μελωδικά ο συνθέτης. Ο ίδιος σημειώνει: «Η μουσική αντικατοπτρίζει προσωπικές στιγμές των ηρώων. Οι στίχοι πηγάζουν από τις σκέψεις, από τους εσωτερικούς διαλόγους και τα πάθη των πρωταγωνιστών. Ο συμβολισμός του κειμένου διατηρείται στις μελωδίες, οι οποίες θα μπορούσαν από μόνες τους να ανήκουν σε γρηγοριανό ύμνο, με την ενορχήστρωση ωστόσο να ακολουθεί σύγχρονο ύφος».

 

 

Γιώργου Μαρκόπουλου

ΟΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ

17 ποιήματα και ένα πεζό

Με « μια μικρή ευαίσθητη ορχήστρα» σε ένα σκηνικό με γραβάτες που χορεύουν

και γραμμόφωνα που παίζουν μόνα τους,

ο Γιώργος Βεντουζάς

φανερώνει τη μουσική που έγραψε στο ποιητικό έργο του Γιώργου Μαρκόπουλου

ΟΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΙ (εκδόσεις ΕΓΝΑΤΙΑ 1980)

Βασικός ερμηνευτής της μουσικοποιητικής αυτής παράστασης είναι 

ο Γιάννης Σιαμσιάρης

Η Ελένη Ροδά αφηγείται,

και ο Γιώργος Βεντουζάς  - που για πρώτη φορά παρουσιάζει μια από τις (τέτοιου είδους) ανέκδοτες δουλειές του, συμμετέχει με το αγαπημένο μπουζούκι του, και «ψάλει»  τη μουσική του, σε μερικά από τα ποιήματα των «ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ»

 

Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)

Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» 

25 Απριλίου Μεγάλη Δευτέρα 19:30 &

Πολιτιστικό  κέντρο Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου)

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

27 Απριλίου Μεγάλη Τετάρτη  19:30

Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της δημιουργίας ρεπερτορίου μεγάλων έργων, παρουσιάζουν ένα νέο συμφωνικό έργο από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τίτλο Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου, στις 4 και 5 Μαρτίου 2016, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Το Χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου είναι ένα συμφωνικό ποίημα μεταρομαντικού-εκλεκτικιστικού ύφους, με μουσικά αυτοβιογραφικά στοιχεία, και τέσσερα τραγούδια σε ποιήματα των Charles Baudelaire, Ανδρέα Εμπειρίκου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Rainer Maria Rilke.

 

Το έργο θα ερμηνεύσει η ΚΟΑ-Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου. Με την ΚΟΑ θα συμπράξουν η λυρική σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, ενώ το μουσικό σύνολο της συμφωνικής ορχήστρας θα εμπλουτιστεί  με τα ηχοχρώματα του μπαντονεόναπό τον Λευτέρη Γρίβα, του μαντολίνου από τη Βιβή Γκέκα, της κρητικής λύρας από τον Μανώλη Μπουνταλάκη και του σαξοφώνου, από το Στάθη Μαυρομμάτη.

 

Το έργο με τα λόγια του ίδιου του συνθέτη, Δημήτρη Παπαδημητρίου:

«Μια πραγματεία για τη Μοναξιά ή μια μουσική αυτο-εξομολόγηση για τη δική του;

Ακόμη δεν κατάλαβε τι ακριβώς γράφει.

Μια συγκεκαλυμμένη φιλοσοφική πραγματεία ή το ασυνεπές και αναδρομικό χρονολόγιο ενός φρικτού τσαπατσούλη της μνήμης;

Τώρα, όμως, που ανακαλεί εικόνες και ανθρώπους, με πολύ κόπο και σαν ένας αυτοσχέδιος Ηρακλής Πουαρό, αναζητά εκείνα τα στοιχεία που βοούσαν και προανήγγειλαν το Χρονικό του Πρώιμου του Φθινοπώρου. […]

Αν ως παιδί ήταν αφύσικα ενήλικος, τώρα που τα δύο Φθινόπωρα, το εντός του και το (πώς να το πούμε;) “εν τοις πράγμασι”, βρίσκονται σε τέλεια σύνοδο, σκοπεύει να αφήσει τον επερχόμενο Χειμώνα να τον προσπεράσει… και θα μείνει για πάντα μαζί σας σαν αιώνιο παιδί.

Στο κοινό μας Φθινόπωρο της αθεράπευτα μοναχικής εφηβείας μας.

“Ραντεβού το Σεπτέμβριο”… καλή μου αγάπη, από πριν χαμένη.»

 

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Πέτρου

Λυρική σοπράνο: Μυρσίνη Μαργαρίτη

Βαρύτονος: Χάρης Ανδριανός

Παιδική φωνή: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Μπαντονεόν: Λευτέρης Γρίβας

Μαντολίνο: Βιβή Γκέκα

Κρητική λύρα: Μανώλης Μπουνταλάκης

Σαξόφωνο: Στάθης Μαυρομμάτης

 

Ποιήματα:

Ύμνος στην Ομορφιά, Charles Baudelaire

Ω, εσύ από πριν χαμένη Αγαπημένη, Rainer Maria Rilke

Τριαντάφυλλα στο παράθυρο, Ανδρέας Εμπειρίκος

Ναπολέων Λαπαθιώτης

 

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 15 – 18 – 25 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 20 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 18 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

 
More Articles...